Ελληνικα Εστιατορια στο Παρισι

Παρισι Ελληνικα Εστιατορια

Εστιατορια στο  παρισι 7

Μούσακα, σουβλάκι, τζατζίκι και αμπελόφυλλα … Η ελληνική κουζίνα είναι μια από τις πιο υγιεινές και νόστιμες στον κόσμο. Ας δούμε τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια στο Παρίσι!

Το Filakia

Είναι η σωστή διεύθυνση για να ανακαλύψετε ελληνική κουζίνα  δρόμου. Αφήστε τον εαυτό σας να δελεαστεί από ένα νόστιμο σουβλάκι, ένα τυπικό σάντουιτς από ψητό κρέας, σαλάτα, ζαχαρωμένες ντομάτες και πίτα εμποτισμένο με νόστιμο σάλτσα. Οι χορτοφάγοι μπορούν να επιλέξουν κολοκυθάκια και φέτα για να αντικαταστήσουν το κρέας.

 

Yaya Secrétan

Υπό την ηγεσία του Juan Arbelaez, εδώ, η ελληνική κουζίνα εξαλείφεται και ανακατασκευάζεται. Χάρη στα προερχόμενα συστατικά και τη δημιουργικότητα του σεφ, μπορούμε να απολαύσουμε τα κύρια πιάτα. Φωτεινό και ζεστό, κάποιος ορμά χωρίς δισταγμό σε αυτό το εστιατόριο του 19ου αιώνα.

Μικρό Ελληνικό εστιατόριο που δημιουργήθηκε στο Saint-Ouen από τους αδελφούς Chantzios και Juan Arbelaez. Εδώ, τρώμε “σαν στο χωριό” με καλαμάρια à la plancha, χέλι καπνισμένο σε ξύλο ελιάς ή μαριναρισμένο ψαρί. Αλλά το βασικό του σπιτιού είναι φυσικά η ελληνική πίτα γαρνιρισμένη με λιχουδιές, όπως ο χορτοφάγος με μαρμελάδα, το πουρέ αγκινάρας της Ιερουσαλήμ με λεμόνι, τα θρυμματισμένα φουντούκια και τα τουρσιά, ή ακόμη και με το αρνί που ψήνεται για 8 ώρες, κύμινο, τζατζίκι και φρέσκα βότανα. Η ειδικότητα του Yaya ψηφίστηκε επίσης ως καλύτερο ελληνικό σάντουιτς,

 

Le Grand Café d’Athènes

Εκλεπτυσμένη διακόσμηση, υπέροχα πιατικά: η διακόσμηση της αποτελεσματικής απλότητας έχει ρυθμιστεί, αλλά οι ιδιότητες του Grand Café d’Athènes δεν σταματούν εκεί! Στο επίπεδο του πιάτου, υπάρχουν πράγματι οι κορυφαίες μορφές της ελληνικής κουζίνας: μουσακά, φέτα, τζατζίκι και οι ακαταμάχητοι σουβλάκη αλλά και πιο εκλεπτυσμένα πιάτα.

Διαβάστε επίσης  Εστιατόρια στη Νέα Σμύρνη

Στην καρδιά του δέκατου διαμερίσματος, στην οδό rue du Faubourg Saint Denis, αυτό το νέο και ευχάριστο ελληνικό μπιστρό προσφέρει μεσογειακή κουζίνα βασισμένη στα καλύτερα προϊόντα ελληνικής προέλευσης: φέτα, ελαιόλαδο, μέλι, τζατζίκι, ελιές Καλαμάτας κ.λπ. Μπορείτε να απολαύσετε όμορφα πιάτα μεζέδων για να μοιραστείτε, νόστιμα πίτα και γυροσκόπια, ή πιάτα που μας κάνουν να ανακαλύπτουμε εκ νέου ελληνικές γεύσεις (τις διάσημες σαλάτες, χταπόδι με πατάτες, αρνί κεμπάπ, κ.λπ.), πίνοντας ένα (ή περισσότερα) κοκτέιλ με μεσογειακές μυρωδιές. Μην χάσετε το παγωμένο ελληνικό γιαούρτι με θυμάρι μέλι, συνοδευόμενο από πράσινο granola, ιδανικό για να ολοκληρώσετε το γεύμα απαλά.

 

Apollon

Είναι αλήθεια ότι η συνοικία Gros-Caillou δεν είναι διάσημη για τις διευθύνσεις για φαγητό στο δρόμο, αλλά … δεν περνάει ούτε μέρα χωρίς μια μεγάλη σειρά πεινασμένων ανθρώπων να εμφανίζονται μπροστά από τον Απόλλων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen + fifteen =