Σαββατοκύριακο Στην Αθήνα

Σαββατοκύριακο Στην Αθήνα

Ένα Σαββατοκύριακο Στην Αθήνα

Το να επισκεφθούμε την Αθήνα σημαίνει να ακολουθήσουμε τα βήματα του πολιτισμού μας και να ολοκληρώσουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Αλλά πέρα από τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της, η ελληνική πρωτεύουσα είναι μια εκπληκτική πόλη που συνδυάζει στυλ και ταυτότητες. Προσωπικά, το σαββατοκύριακο στην Αθήνα μου ήταν εκπληκτικό από τον τρόπο ζωής της, τα χρώματα και την καλή διάθεση των αθηναίων (…) αλλά και από την ανακάλυψη διαφορετικών γειτονιών. Είναι σαφές ότι το να περάσω δύο μέρες στην Αθήνα είναι πολύ σύντομο για να έχω άποψη για αυτή την γιγαντιαία μητρόπολη, αλλά αυτές οι λίγες ώρες μου επέτρεψαν να εκτιμήσω το ρυθμό της ζωής και τη γοητεία της !

Σε αυτό το άρθρο, μοιράζομαι την ιστορία της σύντομης ανακάλυψής μου σε ένα Σαββατοκύριακο στην αθηνα, καθώς και μερικές συμβουλές και πρακτικές πληροφορίες.

Ξεκίνησα την ανακάλυψη της Αθήνας με μία από τις αγαπημένες μου δραστηριότητες: μια δωρεάν περιήγηση. Αυτές οι περιηγήσεις οργανώνονται από ντόπιους το Σαββατοκύριακο Στην Αθήνα, που είναι παθιασμένοι με την πόλη τους και μας κάνουν να τους ανακαλύψουμε με τα πόδια, μέσω ανέκδοτων, ιστορίας και πρακτικών πληροφοριών. Είναι 5:00 μ.μ. αλλά είναι ακόμα ζεστά σαν να ήταν 12:00 μ.μ. Βρισκόμαστε στα τέλη Ιουνίου και η υψηλή τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει !

Ο Στάθης, ο ξεναγός μας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, βγάζει από τους κεντρικούς δρόμους τη μικρή του ομάδα περίεργων ανθρώπων για να ανακαλύψει την Αθήνα του. Πηγαίνοντας σε δρόμους με εντελώς διαφορετικές ατμόσφαιρες, είναι απίστευτο πώς καταφέρνει να μεταφέρει την αγάπη και το πάθος του για την πόλη του σε μένα.

Τα μέρη που ανακαλύπτουμε μαζί: Κοινοβούλιο και η φρουρά. Για να δει κανείς την αλλαγή της φρουράς που λαμβάνει κάθε ώρα, παει μπροστά στο Κοινοβούλιο. Το στάδιο το οποίο ανακαινίστηκε το 1896 για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι το σταδιο της αρχαίας Ελλάδας !

Διαβάστε επίσης  ΦΘΗΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Καθώς μετακινείστε από τον ένα δρόμο στον άλλο, η ατμόσφαιρα και το στυλ αλλάζουν εντελώς, Υπάρχουν αυτοί οι εμπορικοί δρόμοι και στη συνέχεια υπάρχουν ερειπωμένα κτίρια και δρόμοι που προτιμούμε να αποφύγουμε. Υπάρχει ο Παρθενώνας στην απόσταση, που κυριαρχεί στην πόλη, που μας υπενθυμίζει κάθε στιγμή ότι περπατάμε σε μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου…

Επίσης η Αθήνα είναι πράσινη. Παραδόξως, σε μια πόλη όπου τα αυτοκίνητα είναι Βασιλιάδες και οι πεζοί πρέπει να τρέχουν γρήγορα για να διασχίσουν τους δρόμους, εκπλήσσομαι που βλέπω τόσο πράσινο. Υπάρχουν δέντρα και λουλούδια παντού! Τι χαρά!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + four =