Διακοπες στην Κρήτη 2021

κρητη διακοπες

Τα όμορφα τοπία και η θρυλική φιλοξενία κάνουν τις διακοπές στην Κρήτη μια ωραία εμπειρία για να ζήσεις με η χωρίς οικογένεια. Πώς να βρούμε φθηνές πτήσεις για της διακοπέσ στην κρητη,  που να βρούμε ένα δωμάτιο διακοπών  ή ένα ξενοδοχείο στην Αγία Πελαγία, τις ιδέες μας για να εξοικονομήσουμε χρήματα επιτόπου.. Οι ειδικοί μας θα σας δώσουν τις συμβουλές τους για να ταξιδέψετε στην Κρήτη στην καλύτερη τιμή!

Τι καιρό έχει στην Κρήτη;

Ποια εποχή να πάμε διακοπεσ στην Κρητη;

Η Κρήτη έχει ένα τυπικό μεσογειακό κλίμα, το οποίο εξομαλύνεται από την νησιωτική της κατάσταση, η οποία φέρνει φρέσκο αέρα και ανέμους από τη θάλασσα. Επομένως, το καλοκαίρι, το κλίμα είναι πολύ ζεστό, ήπιο και ηλιόλουστο σε περιόδους, δροσερό και βροχερό το χειμώνα.

 

Οι καλύτερες περίοδοι είναι Μάιος-Ιούνιος και Σεπτέμβριος-Οκτώβριος.

Την άνοιξη, θα έχετε ένα ήπιο κλίμα και θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μια Κρήτη με άνθιση και άνθηση (είναι πολύ πιο ξηρό το καλοκαίρι). Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια του ινδικού καλοκαιριού, οι θερμοκρασίες είναι ακόμα πολύ θερμές και η θάλασσα είναι πολύ θερμαινόμενη… Επιπλέον, απολαμβάνετε τα οφέλη του καλοκαιριού, ενώ έχετε λιγότερους τουρίστες. Τι καλύτερος τρόπος να ρωτήσεις;

Επιπλέον, οι καλοκαιρινές διακοπές είναι επίσης η κατάλληλη στιγμή για να επισκεφθείτε και να περιηγηθείτε στα πολλά σημεία του νησιού εάν μπορέσετε να αντέξετε τη ζέστη. Μπορείτε να απολαύσετε τις παραλίες, τις πολυάριθμες παραστάσεις και εκδηλώσεις, καθώς και τα καταστήματα να είναι ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ.

Διαβάστε επίσης  Poseidon beach hotel

Δεν υπάρχει επίσης τίποτα που να σας εμποδίζει να επισκεφθείτε την Κρήτη το χειμώνα: είναι γενικά ωραία το νοέμβριο-δεκέμβριο και λίγο δροσερό τον ιανουάριο-φεβρουάριο με πολλή βροχή… Αλλά θα έχετε το νησί μόνο για τον εαυτό σας!

 

Μέσες θερμοκρασίες και βροχή

  • Μάιος-Ιούνιος: 15-27  °C
  • Ιούλιος-Αύγουστος: 22-29 °C
  • Σεπτέμβριος-Οκτώβριος: 19-27 °C
  • Ιανουάριος-Φεβρουάριος: 9-16  °C
  • Μάρτιος-Απρίλιος/Νοέμβριος-Δεκέμβριος: 10-21  °C

Πότε βρέχει; Το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο (14 ημέρες κατά μέσο όρο)

 

Πότε να κάνεις κράτηση και να πας διακοπέσ στην Κρητη στην καλύτερη τιμή;

 

Κάντε νωρίς κρατήσεις για να πάτε στην Κρήτη το καλοκαίρι! Η Κρήτη έχει μια πολυάσχολη καλοκαιρινή σεζόν και η τουριστική κορυφή είναι συνήθως τον Αύγουστο (στη βόρεια ακτή επειδή στο νότο, μπορείς να αισθανθείς λιγότερο από αυτό το πλήθος). Οι τιμές ανεβαίνουν (μάλιστα τείνουν να διπλασιάζονται) και θα δυσκολευτείτε να βρείτε την παραμονή της τελευταίας στιγμής στα – 800/900€/εβδομάδα. Η μόνη λύση: κράτηση από τον Μάρτιο μέχρι τον Απρίλιο για να βγει φθηνά.

 

Πηγαίνετε την άνοιξη ή το Σεπτέμβριο (Ινδικό καλοκαίρι) για να πάρετε την καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης! Δεν είναι το μόνο ευχάριστο (λιγότεροι τουρίστες, ήπιος αλλά όχι πολύ ζεστός καιρός, ζεστή θάλασσα…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 4 =