Τα καλύτερά Γιαούρτια με πρωτεΐνη στην Αγορά

Γιαούρτια με πρωτεΐνη

Οι πρωτεΐνες αποτελούνται από διαφορετικά δομικά στοιχεία, γνωστά ως αμινοξέα. Το σώμα μας αποτελείται από χιλιάδες διαφορετικές πρωτεΐνες, καθεμία με μια συγκεκριμένη λειτουργία. Αποτελούν τα δομικά συστατικά των κυττάρων και των ιστών μας. Η ανάγκη μας για πρωτεΐνη αλλάζει καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Καθώς η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των κυττάρων και των ιστών, η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης είναι ιδιαίτερα σημαντική σε περιόδους ταχείας ανάπτυξης ή αυξημένης ζήτησης, όπως η παιδική ηλικία, η εφηβεία, η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός. Η πρωτεΐνη έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει το μεταβολισμό αυξάνοντας τον αριθμό των θερμίδων που καίτε καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η λήψη αρκετής πρωτεΐνης είναι επίσης σημαντική για τη ρύθμιση της όρεξης, καθώς αυξάνει την παραγωγή ορμονών που σηματοδοτούν την πληρότητα. Μπορεί να μειώσει αυτόματα τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε συνολικά, κάτι που είναι ευεργετικό για τον έλεγχο του βάρους. Η πρωτεΐνη μπορεί να προέρχεται από διάφορες τροφές – φυτικές ή ζωικές – και το γιαούρτι μπορεί να είναι μία από αυτές!

 

Ένα θρεπτικό γεύμα

Το γιαούρτι με πρωτεΐνη φαίνεται να επιλέγεται όλο και περισσότερο από καταναλωτές που ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Το γιαούρτι καταναλώνεται από τους ανθρώπους εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Είναι πολύ θρεπτικό και η τακτική κατανάλωση μπορεί να ενισχύσει διάφορες πτυχές της υγείας σας. Για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί ότι το γιαούρτι μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και οστεοπόρωσης και επίσης βοηθάει στη διαχείριση του βάρους. Το γιαούρτι παρέχει μια εντυπωσιακή ποσότητα πρωτεΐνης, περίπου στα 200 γραμμάρια. Σε μια μελέτη, τα άτομα που κατανάλωναν για σνακ γιαούρτι, στο δείπνο τους κατανάλωναν 100 θερμίδες λιγότερες, σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν σνακ χαμηλότερης πρωτεΐνης με την ίδια ποσότητα θερμίδων. Παρακάτω συλλέξαμε μερικά από τα γιαούρτια με την περισσότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη καθώς αποτελούν ένα ελαφρύ γεύμα για όλες τις ώρες.

Διαβάστε επίσης  Πόνος στις αρθρώσεις : λύση

 

Κρι Κρι Super Spoon

Το συγκεκριμένο στραγγιστό γιαούρτι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Είναι ένα πλήρες superfood για όλους και ειδικά για όσους γυμνάζονται τακτικά και ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής. Χαρίζει ενέργεια και συμβάλλει στην καλή κατάσταση των οστών, για αυτό αποτελεί ιδανική επιλογή για τους εφήβους και για τους ενήλικες άνω των 50 ετών. Θα το βρείτε σε πολλές διαφορετικές γεύσεις όπως ρόδι, βατόμουρο, gojiberry, φραγκοστάφυλο, μύρτιλο, ράσμπερι και κράνμπερι.

 

Youphoria High Protein

Ακόμη μια καλή επιλογή για τους φανατικούς της υγιεινής ζωής είναι το Youphoria High Protein. Είναι ακόμη ένα προϊόν με 25g πρωτεΐνης που όμως δεν περιέχει λακτόζη ενώ τα ποσοστά σε ζάχαρη και θερμίδες παραμένουν πολύ χαμηλά. Θα το βρείτε σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις, κλασικό, φράουλα, κεράσι και ροδάκινο.

Hercules Protein Greek yogurt

Πρόκειται για την καλύτερη επιλογή αν ψάχνετε κάτι για πλήρη κορεσμό που εξαλείφει εντελώς το αίσθημα της πείνας. Γιαούρτι με κρεμώδη υφή, υπέροχη γεύση, υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης και 0% λίπος.

ΔΕΛΤΑ Vitaline GO Protein

Άπαχο στραγγιστό γιαούρτι με 0% λιπαρά και 15g πρωτεΐνης. Η ποικιλία στις γεύσεις είναι μεγάλη, μπορείτε να το δοκιμάσετε με ροδάκινο, κράνμπερι, ράσμπερι, μπλούμπερι, cacao nibs και βανίλια.

ΔΕΛΤΑ Γιαούρτι Στραγγιστό Complet 0%

Η ΔΕΛΤΑ προσφέρει ακόμη ένα προϊόν με παρόμοια χαρακτηριστικά, με 20g πρωτεΐνης ανά κύπελλο, στραγγιστό με 0% λιπαρά. Είναι ένα γιαούρτι με πρωτεΐνη που προσφέρει όλα εκείνα τα διατροφικά οφέλη των γαλακτοκομικών προϊόντων, ενώ παράλληλα χαρίζει περισσότερη ενέργεια και αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα μιας ισορροπημένης διατροφής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven − seven =