Πείτε Αντίο στην χρονια προστατιτιδα

πώς θα απαλλαγείτε απ'την προστατίτιδα

9.2

φεύγει ο οξύς πόνος

10.0/10

σταθερή η ούρηση

9.0/10

γίνεται αποκατάσταση της στύσης

9.2/10

το σώμα δυναμώνει

8.8/10

η προστατίτιδα δεν επιστρέφει

9.1/10

Πως λειτουργεί ;

  • Κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα το 98% θεραπευμένων ασθενείς
  • Έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Γιατρών
  • Αναγνωρίζεται ως το πιο αποτελεσματικό σκεύασμα για τους άνδρες ηλικίας 40+
  • Υψηλή τεχνολογία και 100% οικολογικά συστατικά, χωρίς χημικά

Η χρονια προστατίτιδα είναι η φλεγμονή του προστάτη.

Εάν είναι οξεία, είναι συχνά βακτηριακή και μπορεί να είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. Αλλά μπορεί επίσης να είναι χρονια προστατιτιδα. Αιτίες, συμπτώματα, θεραπεία με αντιβιοτικά … Αξιολογούμε αυτήν την αρσενική παθολογία σε αυτο το αρθρο.

Ορισμός: τι είναι η χρονια προστατιτιδα;

Η προστατίτιδα είναι μια φλεγμονή του προστάτη. Μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια. Η οξεία προστατίτιδα είναι πιο συχνά βακτηριακής προέλευσης και είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. Η χρόνια προστατίτιδα, η οποία είναι πιο συχνή, είναι γενικά μη βακτηριακή και μπορεί να σχετίζεται με νόσο του προστάτη όπως το αδένωμα. Είναι η αιτία του χρόνιου πυελικού πόνου, των κενών διαταραχών και της εκσπερμάτωσης.

Οξεία ή χρόνια προστατίτιδα: οι διαφορές

Η οξεία προστατίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε νεαρούς άνδρες και προκαλεί συμπτώματα όπως:

  • πυρετός
  • κοιλιακό άλγος
  • εγκαύματα ούρησης
Διαβάστε επίσης  ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ ΝΥΧΙΩΝ

Αυτό οφείλεται σε βακτηριακή λοίμωξη. Πρόκειται για ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα με αντιβιοτικά. Η χρόνια προστατίτιδα μπορεί επίσης να είναι βακτηριακής προέλευσης, αλλά συνδέεται συχνότερα με νόσο του προστάτη ή υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, οι οποίες προκαλούν επίμονη φλεγμονή του προστάτη. Τα συμπτώματα είναι λιγότερο έντονα. Η θεραπεία για χρόνια προστατίτιδα εξαρτάται από την αιτία της.

Η χρόνια προστατίτιδα, βακτηριακής προέλευσης ή όχι, προκαλεί επαναλαμβανόμενο και πιο διάχυτο πόνο που συνοδεύεται από ουροποιητικές και μερικές φορές στυτικές διαταραχές.

Αιτίες και παράγοντες κινδύνου :

Η πιο κοινή αιτία της οξείας προστατίτιδας είναι η σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη (οι γονόκοκκοι και τα χλαμύδια είναι τα πιο κοινά ΣΜΝ στους άνδρες). «Η οξεία προστατίτιδα που συνιστά μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, είναι απαραίτητα τα προστατευτικά μέτρα, όπως η χρήση προφυλακτικών», θυμάται η Δρ Anne-Christine Della Valle, γενικός ιατρός. Οι ουρογεννητικές δυσπλασίες και η παρατεταμένη συνεδρίαση (αυτοκίνητο, αεροπλάνο) μπορούν επίσης να προωθήσουν την εμφάνιση προστατίτιδας, καθώς και την εντατική ποδηλασία. Τα προστατικά αδενώματα και οι επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι παράγοντες κινδύνου για χρόνια προστατίτιδα.

χρονια προστατιτιδα

Επιπλοκές

Η οξεία προστατίτιδα μπορεί να περιπλεχθεί από τη διέλευση βακτηρίων μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Κατ ‘εξαίρεση, μπορεί να εμφανιστεί σηπτικό σοκ. Μια άλλη πιθανή επιπλοκή είναι η κατακράτηση ούρων, που οδηγεί στην ουροδόχο κύστη, η οποία απαιτεί την τοποθέτηση ενός υπερωβικού καθετήρα, υπό τοπική αναισθησία, για να επιτρέπεται η εκκένωση της ουροδόχου κύστης. Μπορεί επίσης να παρατηρηθεί ο σχηματισμός αποστήματος προστάτη.

Η χρόνια προστατίτιδα, μετά από αρκετά χρόνια ανάπτυξης μπορεί να περιπλέκεται από τον καρκίνο του προστάτη, ο οποίος παραμένει ένας από τους πιο συνηθισμένους καρκίνους στους άνδρες.

Διαβάστε επίσης  Τα καλύτερά Γιαούρτια με πρωτεΐνη στην Αγορά

Διάγνωση: Δοκιμασία PSA

Πρώτον, ο γιατρός θα ελέγξει για ιστορικό ουρολοιμώξεων και σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ή μολύνσεων από αίμα και μετά θα πραγματοποιήσει φυσική εξέταση. Στη συνέχεια, απαιτείται κυτταροβακτηριολογική εξέταση των ούρων και ενδεχομένως καλλιέργεια σπέρματος για τον προσδιορισμό της βακτηριολογικής προέλευσης ή όχι της προστατίτιδας.

Θεραπείες: αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη, φυσική θεραπεία …

Η οξεία προστατίτιδα είναι ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πως θα απαλλαγω απο την προστατιτιδα; η θεραπεία συνίσταται στη χορήγηση αντιβιοτικής θεραπείας για 4 έως 6 εβδομάδες. Η χρόνια προστατίτιδα βακτηριακής προέλευσης αντιμετωπίζεται επίσης με αντιβιοτικά. Η θεραπεία για χρόνια μη βακτηριακή προστατίτιδα εξαρτάται από την προέλευσή της. Η συνταγή αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και αναλγητικών ανακουφίζει τον πόνο. Σε περίπτωση φλεγμονής, τα φάρμακα που παρεμποδίζουν την άλφα επιτρέπουν βελτίωση των διαταραχών κενού.

Οι θεραπείες κατά του στρες δίνουν καλά αποτελέσματα καθώς και υγιεινο-διαιτητικά μέτρα που συνίστανται στην απομάκρυνση προϊόντων που ερεθίζουν τον προστάτη όπως η καφεΐνη, το αλκοόλ ή τα μπαχαρικά. Στη φυτική ιατρική, τα εκχυλίσματα γύρης μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της χρόνιας φλεγμονώδους προστατίτιδας.

Διαβάστε περισσότερα :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + ten =