Πώς μπορείτε να σταματήσετε να αυνανίζεστε όταν είστε εθισμένοι στον αυνανισμό;

Είτε το ονομάζουμε “μαλακία”, αυνανισμός ή αυνανισμός, η μοναχική σεξουαλική ευχαρίστηση είναι φυσική. Αλλά μπορεί μερικές φορές να δημιουργήσει πόνο όταν δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτό. Δέχομαι όλο και περισσότερους άνδρες και γυναίκες που θέλουν να μάθουν πώς να σταματήσουν να αυνανίζονται.

Αυτό συμβαίνει συχνά επειδή έχουν συνειδητοποιήσει τον εθισμό τους στον αυνανισμό. Επειδή ο εθισμός αυτός επηρεάζει τη σεξουαλική και κοινωνική τους ζωή (δεν μπορούν πλέον να εκσπερματώσουν, έχουν προβλήματα στύσης, κατάθλιψη ή κοινωνική απομόνωση…). Και για να βελτιωθείτε, είναι απαραίτητο να σταματήσετε αυτό το σπιράλ.
Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πώς να σταματήσετε να αυνανίζεστε και να ανακτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας. Επειδή όταν είστε εθισμένοι στον αυνανισμό πρέπει να το πάρετε στα σοβαρά.

Αν αυνανίζεστε αρκετές φορές την ημέρα, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα από μόνο του. Ο εθισμός στο πορνό δεν είναι θέμα ποσότητας. Ανάλογα με την ηλικία και την εποχή της ζωής, ένας άνδρας ή μια γυναίκα μπορεί να αισθάνεται την ανάγκη για μοναχική σεξουαλική απόλαυση χωρίς να είναι εθισμένος στον αυνανισμό. Είναι περισσότερο η έννοια του πόνου που συνδέεται με την πράξη που πρέπει να κάνει κάποιον να σκεφτεί ότι υπάρχει εθισμός.

Πώς να σταματήσετε τον αυνανισμό;

Ο αυνανισμός είναι φυσικός. Αντιστοιχεί στη σωματική ανάγκη να εκτονωθεί η σεξουαλική ένταση και να νιώσετε καλά. Η συχνότητα δεν αποτελεί θέμα. Κάποιοι το κάνουν κάθε μέρα χωρίς να είναι εθισμένοι, άλλοι το κάνουν μόνο μια φορά στο τόσο. Είμαστε όλοι διαφορετικοί.

Σήμερα περίπου το 90-95% των ανδρών δηλώνουν ότι ασκούν τακτικά ή περιστασιακά τη μοναχική απόλαυση. 70-80% των γυναικών κάνουν το ίδιο.

Γίνεται πρόβλημα όταν συνειδητοποιείτε ότι δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτό. Ότι αντί για ευχαρίστηση, φέρνει πόνο και δυσφορία. Ότι αισθάνεστε την ακατανίκητη ανάγκη να αυνανιστείτε και ταυτόχρονα, αφού τελειώσετε, αισθάνεστε άσχημα.

Εάν μετά τον αυνανισμό σας:

  • Αισθάνεστε ένοχοι.
  • Είστε θυμωμένος με τον εαυτό σας επειδή αισθάνεστε ότι έχετε χάσει πολύ χρόνο παρακολουθώντας πορνογραφικές ταινίες.
  • Ότι αισθάνεστε άσχημα με έναν πιο γενικό τρόπο.

Πρόκειται για μια μορφή εθισμού που είναι εξίσου σοβαρή με οποιαδήποτε άλλη και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια ένωση εθισμένων στο σεξ.

Γιατί το πρόβλημα δεν είναι να έχουμε μόνο σεξουαλική απόλαυση. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας.
Για να καταφέρετε να σταματήσετε τον αυνανισμό πρέπει να προετοιμαστείτε
Η διακοπή του αυνανισμού είναι περίπλοκη όταν έχετε την τάση να αυνανίζεστε πάρα πολύ. Επειδή είναι συχνά ένας τρόπος χαλάρωσης. Η τελική εκσπερμάτιση και η σχετική ευχαρίστηση προκαλούν ένα αίσθημα ευεξίας και χαλάρωσης που είναι ο πραγματικός σκοπός αυτής της πράξης.

Αν έχετε εθιστεί, αυτό πιθανώς οφείλεται σε μια ανισορροπία στη ζωή σας.

Ότι έχετε πολύ άγχος και ότι είναι δύσκολο να το διαχειριστείτε.

Διαβάστε επίσης  Hondrox τιμή, απόψεις : Για την υγεία των αρθρώσεων

Ότι υπάρχει ελάχιστος ή κανένας άλλος τρόπος για να χαλαρώσετε και να νιώσετε ήρεμοι.
Πρέπει λοιπόν να τα σκεφτείτε όλα αυτά γιατί αν θέλετε να σταματήσετε τον αυνανισμό θα πρέπει να τον αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο μέσο χαλάρωσης. Διαφορετικά, ο κίνδυνος είναι να αντέξετε για λίγο και μετά να καταρρεύσετε ξανά.

Ο υπερβολικός αυνανισμός είναι ένας πραγματικός συμπεριφορικός εθισμός, όπως το κάπνισμα ή ο τζόγος. Δεν είναι πάντα σοβαρό, αλλά για να το σταματήσετε, πρέπει να το κάνετε.

Ο εθισμός στον αυνανισμό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε επικίνδυνες καταστάσεις. Η εξάσκηση σε δημόσιο χώρο, μερικές φορές ακόμη και χωρίς να το συνειδητοποιείτε, τιμωρείται από το νόμο και μπορεί να οδηγήσει σε δικαστήριο.

Γιατί να σταματήσεις να αυνανίζεσαι;

Πάρτε ένα στυλό και ένα χαρτί και σταματήστε να διαβάζετε ενώ απαντάτε σε αυτή την ερώτηση. Ποιο είναι το κίνητρό σας και ο λόγος που σας κάνει να θέλετε να σταματήσετε να αυνανίζεστε; Αυτό θα σας βοηθήσει στο επόμενο βήμα.

  • Έχετε προβλήματα στύσης;
  • Έχετε δυσκολία στην εκσπερμάτιση;
  • Αισθάνεστε άσχημα αφού έρθετε;
  • Αισθάνεστε ότι αυτή η σεξουαλική πρακτική σας απομονώνει;
  • Όποια και αν είναι η απάντησή σας, γράψτε την στο χαρτί.

Σας συμβουλεύω να αγοράσετε ένα μικρό σημειωματάριο. Ένα είδος “ημερολογίου”. Μπορείτε να καταγράφετε την πρόοδό σας και τις σκέψεις σας. Θα σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι. Επειδή η διακοπή του αυνανισμού όταν έχει γίνει ναρκωτικό είναι μια δουλειά που μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα αυτής της ψυχαναγκαστικής ανάγκης αυνανισμού;
Όπως και στην προηγούμενη ενότητα, αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε και να γράψετε. Η διακοπή του αυνανισμού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται προετοιμασία και κίνητρα. Αφιερώστε χρόνο για να καταγράψετε όλα τα μειονεκτήματα του εθισμού σας στον αυνανισμό.

Περνάτε πολύ χρόνο βλέποντας πορνό; Είναι αυτός ο χρόνος χαμένος;
Μήπως η μοναχική ευχαρίστηση έχει γίνει ένα ναρκωτικό που σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα για τον εαυτό σας;

Υποφέρετε από σεξουαλικές διαταραχές;

Η ανάγκη για αυνανισμό σας οδηγεί σε πράξεις για τις οποίες ντρέπεστε” (ανάγκη να το κάνετε ακόμη και σε άσχημες συνθήκες…).
Πιστεύετε ότι αυτή μπορεί να είναι η αιτία της πρόωρης εκσπερμάτωσής σας;
Η ανάγκη για σπέρμα σας κάνει να παίρνετε ρίσκα;
Σημειώστε όλα τα μειονεκτήματα αυτής της πρακτικής στη ζωή σας.
Στη συνέχεια, για να σταματήσετε να αυνανίζεστε, πρέπει να εντοπίσετε τις καταστάσεις που σας θέτουν σε κίνδυνο.
Είναι πιθανό να έχετε την τάση να ασκείστε περισσότερο στον ονανισμό σε ορισμένες καταστάσεις. Προσδιορίστε τις συνθήκες που διευκολύνουν το σεξ.

Διαβάστε επίσης  ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Είναι όταν είστε αγχωμένοι; Τότε μπορεί να είναι μια τεχνική χαλάρωσης για εσάς.
Σε ορισμένες ώρες της ημέρας, για να “ξεσκάσετε”; Μετά το σχολείο ή τη δουλειά, για παράδειγμα.
Όταν είσαι μόνος; Για να ξεχάσω τη μοναξιά;
Σε ένα ιδιαίτερο μέρος….
Είναι ευκολότερο να σταματήσετε τον αυνανισμό αν αποφύγετε να βάζετε τον εαυτό σας σε επικίνδυνες καταστάσεις. Αν, για παράδειγμα, η επιθυμία για αυνανισμό είναι ένας τρόπος να ανακουφιστείτε από το άγχος μετά τη δουλειά ή το σχολείο, μπορείτε να προβλέψετε αυτή τη στιγμή.

Ίσως αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε μερικές ασκήσεις χαλάρωσης πριν γυρίσετε σπίτι. Πάρτε τα ρούχα γυμναστικής μαζί σας και πηγαίνετε για μια σωματική δραστηριότητα. Η διακοπή του αυνανισμού θα είναι ευκολότερη αν δεν είστε σε καλή κατάσταση για να “μαλακιστείτε”.

Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε να βαρεθείτε. Συχνά ένα άτομο αυνανίζεται για να αποφύγει την πλήξη. Επομένως, θα πρέπει να είστε όσο το δυνατόν πιο απασχολημένοι.

Πώς να σταματήσετε τον αυνανισμό;

Ο υπερβολικός αυνανισμός πρέπει να αντικατασταθεί από μια άλλη τεχνική χαλάρωσης.
Δεν είναι η πράξη του τελειώματος ή της εκσπερμάτισης που αναζητάτε σε αυτή την πράξη. Είναι η απελευθέρωση της ντοπαμίνης από τον οργασμό.

Όταν έχουμε οργασμό, είτε κατά τη διάρκεια του σεξ είτε μόνοι μας, ο εγκέφαλός μας τον εξισώνει με μια σεξουαλική πράξη. Γι’ αυτόν φτιάχνουμε ένα παιδί και μας ανταμείβει.

Υπάρχουμε εδώ και 300.000 χρόνια και το αντισυλληπτικό χάπι εδώ και 45 χρόνια… Το ένστικτό μας δεν καταλάβαινε ότι μπορούσαμε να κάνουμε σεξ χωρίς η γυναίκα να μείνει έγκυος. Το να κάνεις έρωτα μαζί της είναι σαν να κάνεις ένα μωρό. Μας ωθεί στη διαιώνιση του είδους.

Η ανταμοιβή για εμάς είναι η απελευθέρωση μιας ουσίας που ονομάζεται ντοπαμίνη. Αυτό είναι που προκαλεί την ευχάριστη αίσθηση της ευχαρίστησης. Αυτό είναι λοιπόν που ψάχνουμε στην πραγματικότητα όταν αυνανιζόμαστε.

Αν αυνανίζεστε πάρα πολύ είναι λόγω της ντοπαμίνης
Στην πραγματικότητα είστε εθισμένοι στην ντοπαμίνη, οπότε θα πρέπει να την κάνετε με άλλο τρόπο για να απεξαρτηθείτε από τον εθισμό σας στον αυνανισμό.

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να μάθετε μια τεχνική χαλάρωσης, όπως ο έλεγχος της αναπνοής. Είναι γρήγορο, αποτελεσματικό και θα σας βοηθήσει στην καθημερινή σας ζωή.
Σας συμβουλεύω να διαβάσετε τις οδηγίες και να κάνετε την άσκηση χαλάρωσης για λίγα λεπτά. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος καταγραφής.

Διαβάστε επίσης  Τα καλύτερά Γιαούρτια με πρωτεΐνη στην Αγορά

Βολευτείτε.

Στη συνέχεια, εισπνεύστε, μετρώντας αργά μέχρι το 5. Κάντε το αυτό ενώ φουσκώνετε το στομάχι και το στήθος σας.
Προσπαθήστε να μείνετε συγκεντρωμένοι σε αυτό που συμβαίνει μέσα σας.
Στη συνέχεια, εισπνεύστε, μετρώντας αργά μέχρι το 7. Και πάλι, δώστε προσοχή στο πώς αισθάνεστε.
Κάντε το αυτό για 5 λεπτά.
Είναι ωραίο συναίσθημα, έτσι δεν είναι;

Προσπαθήστε να κάνετε αυτή την άσκηση 4-5 φορές την ημέρα για 3-5 λεπτά. Θα σας βοηθήσει στην καθημερινή σας ζωή και είναι η βάση για το πώς να σταματήσετε να αυνανίζεστε. Ο έλεγχος της αναπνοής είναι το πρώτο πράγμα που διδάσκω στους ανθρώπους που έρχονται σε μένα με εθισμό.

Αλλά μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τη χαλάρωση με άλλες δραστηριότητες, όπως σπορ, χόμπι ή οτιδήποτε σας βοηθά να χαλαρώσετε.

Για να σταματήσετε να αυνανίζεστε, αποφύγετε να μένετε μόνοι στο σπίτι. Προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν περισσότερο περιτριγυρισμένοι (φίλοι, αθλητικοί ή ψυχαγωγικοί σύλλογοι κ.λπ.).

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν έχετε την τάση να αυνανίζεστε πάρα πολύ
Αν έχετε την τάση να αυνανίζεστε πολύ, θα πρέπει να αποφεύγετε την πορνογραφία. Επειδή διεγείρει τον εγκέφαλο και οδηγεί γρήγορα σε έντονη σεξουαλική διέγερση. Ενθουσιασμός που μπορεί να δημιουργήσει την επιθυμία για αυνανισμό.

Η πρόσβαση στο πορνό είναι εύκολη και γρήγορη. Προσπαθήστε λοιπόν να προστατεύσετε τον εαυτό σας από αυτό.

Εγκαταστήστε ένα γονικό φίλτρο στον υπολογιστή ή το smartphone σας. Μπορείτε φυσικά να το απενεργοποιήσετε, αλλά αυτό θα σας δώσει λίγο χρόνο να σκεφτείτε και να αντισταθείτε στην ψυχαναγκαστική σας παρόρμηση.
Αν, στην αρχή, συνεχίσετε να αυνανίζεστε αλλά καταφέρετε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε ταινίες με περιεχόμενο X, αυτό θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Για να σταματήσετε να αυνανίζεστε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε να βλέπετε πορνό.

 

Στη συνέχεια προγραμματίστε το στόχο σας

Για παράδειγμα, ένας πρώτος στόχος μπορεί να είναι να μην αυνανίζεστε περισσότερο από μία φορά την ημέρα. Όταν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, επιδιώξτε έναν δεύτερο, ελαφρώς πιο δύσκολο στόχο. Όπως το να σταματάτε να αυνανίζεστε κάθε δεύτερη μέρα, μετά κάθε τρίτη μέρα….

Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να το βρίσκουν ευκολότερο να σταματήσουν τον αυνανισμό από την αρχή. Είναι στο χέρι σας να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Η ιδέα είναι ότι μπορείτε να μετρήσετε την πρόοδό σας. Έτσι θα ανακτήσετε την αυτοπεποίθησή σας και θα προοδεύσετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 16 =